20120717

nobitaa

The untold story : dont come and tell people what to do. haish, bukan nya budak sekolah lagi, nak bercinta monyet ke hulu hilir. supposingly u're in a relationship and the basic of that is trusting the other partner. takkan nak control other people lifes. bukan nya isteri sendiri lagi. if even that simple rule as trust tak boleh buat. then why in the first place do u choose her as a company. malas nak komen lebih, not my part nak sibuk, nnti ada terasa. just wish u guys all the best. no intention nak kacau or so what. -.- x paham aku manusia. just a man entitled to his own opinion

Salam cuti sem yang dah nak habis kepada semua. Yes bulan Ramadhan yang penuh keberkatan dah nak dekat. dapat lah merasa berpuasa first time kat negara orang. Aminnn..

sebenarnya cuti sem yang lepas dapat spend dua minggu bercuti kat Queensland. baru lah jugak balik nie kira, sebenarnya plan awal memang ke sana sebab ada tournament NCG 2012. be coming there again with the Melbourne gang, since tak dapat pergi Universal Studio sebab balik awal. and rasa kalau beli tiket VIP ontah bila gua nak dtg balik nnti.

okay lah balik dapat hasil Victoria menang Johan Ragbi tournament tahun nie. soo my days there i would say is worth it. Terima kasih bebanyak dekat Abu and his housemates for having me sepanjang aku kat Brisbane.



Gold Coast a bit gloomy since its winter




more to life ini sikit pengisian rasa nak sebarkan sikit from my study circle
"Sudah merasa amankah kamu, bahwa Dia yang di langit tidak akan membuat kamu ditelan bumi ketika tiba tiba ia terguncang (al mulk;16)"

kalau perhatikan betul-betul ayat nie, adakah kita hidup kat dunia nie dah rasa selesa aman. memang betul kita manusia kadang2 rasa lalai dengan dunia. tapi kita kene sentiasa beringat, bila-bila masa je, tuhan boleh tarik mahupun timpakan apa sahaja mengikut kehendak-Nya. dah dekat dengan bulan Ramadhan penuh keberkatan nie, jom kita sama sama tambah amalan bukan bab wajib puasa je. try lah buat benda2 berfaedah sikit. well im not a perfect guy, i know it, but sikit demi sikit am trying to improve myself. who else can change urself other than u.

ohh.. ak recomend korg tgk lah cerita Sang Murabi dekat u-tube. itu pun ak dapat dari Zul yg suruh ak tgk. (pergi sydney reramai x ajak, haha.. padahal grk brisbane)

here a wise word to remind meself, and korang jugak lah . take time to process the words.
"ada dua perkara yg harus kau igt; kebaikan org lain padamu, dan keburukanmu pada org lain"

"dan dua perkara yg harus kau lupakan; kebaikanmu kepada org lain dan keburukan org lain kepadamu"

i think i know a nice girl. but who know what would happen kan. if it is does then it does; if no then likewise. if shes a nice girl. worth try to reach her kan. no one know what lies in the future aite  :) haha.. just a piece of my mind.  looking ahead to the new semester of class. 


No comments:

Post a Comment

Followers