20120404

BACKPACKING VOLUME IV


PAHANG DARUL MAKMUR ;

pemandu pelancong kita kali ini bukan calang-calang.. dedua dah ad kat lua negara :)
: Syamsul Fitri ; sam ikan

yg kini berada di Mesir

: Shahirul Harzlie ; shiro
kini berada di Perancis

1. teluk cempedak dekat je dari kuantan cuma beberapa minit kalau korang naik kereta. boleh la berpiknik, pagi-pagi berjoging kalau nk tengok sunrise. romantik punya setting ;)


 recomend this place for sunrise to everyone



#landmark : Stadium Darul Makmur



 : Masjid Negeri

2. Kalau korang datang ke Kuantan, try carik Gua Charas, tempat nie popular sebab ada satu patung nie dorang panggil Sleeping budha

entrance of Gua Charas ; ada rasa macam turun tangga batu caves

 are u sleeping are u sleeping?
 
 patung yang sedang tidur.

3. makan . . .





4. air terjun




kembali ke jalan yang benar

5. Bukit Gambang water park



:- and now we say goodbye to kuantan







2 comments:

  1. gamba lawa + lagu pun sedap. hee

    eh wat la psl kat aussie pula. =)

    ReplyDelete
  2. hai, aniq, apasal turun pahang tak singgah jengka haha

    ReplyDelete

Followers