20110919

BACKPACKING VOLUME I


BACKPACKING VOLUME I

Seremban Darul Khusus
now lets relieve the journey

if people ask you,
what can you accomplished in just two weeks?
I would answer, u gotta be damn crazy not to travel around the states. =)

jom kita photoblogging. .

" ok its no big deal that I covered 8 states in 2 weeks but when I think again,who on Earth is as crazy Aizatuddin Aniq & I,,hahah..were just AWESOME-er than the others XP " - Zafri Zamri

1st thing first - Seremban Darul Khusus
This is where it all started, bangga lah jap orang2 seremban. . memang betul dulu aku sekolah saser kira dah bermastautin lah jugak dengan kota seremban nie. Kalau jalan2 biasa tu insyalah dah hafal, sesat masuk kampung ceruk mana pun taw nak carik jalan kuar. But here is where it all begin, our journey of backpacking dari Bandaraya Kuala Lumpur terus keliling satu Semenanjung back to KL again.

Kedatangan kitorang disambut dengan konvoi moto-moto besar. Now thats a welcoming!! =) Betul-betul sampai dekat depan entrance, puak2 motor rasa nak berkonvoi dari muzium ntah ke mana.


Orang tua-tua pesan. Kita kene prihatin terhadap jiran-jiran kita.. hahaha
Thats the one lads.
 a real life house. looks lively. .

Okay, here a tip ; Zafri punya goal kira nak melawat setiap masjid negeri kat setiap negeri. Kira untuk ak nak collect gamba nak tgk facilities dekat setiap Stadium Bola Sepak setiap negeri. Kalau ada orang tanya, boleh lah nak bercerita camne environment kat situ.
sembahyang lah anda sebelum anda disembahyangkan.. Masjid Paroi
Stadium Negeri Sembilan FA - Staium Tuanku Abdul Rahman


smile for the camera guys!!

okay, setiap negeri mesti tak setel kalau tak rasa makanan kat tempat2 best. Cun, aku recomend korang pergi rasa Burger Ijan kat area Paroi. Nak cari senang je, carik stadium kat betul2 dekat ngan area mamak kat belah situ cari Kedai Burger Ijan.

food has become a subject on our journey :3

craving for burger,, dekat burger ijan nie haa.. seyez terbaek!

masjid nogori. one of zafri's landmark

di kesempatan itu tournament ping pong.

bagai itik pulang ke pekan. depan KTM Seremban.

Sebenarnya, banyak lagi gamba tapi sebab blog lambat nk upload, cancel plan nak include.
.Selesai perjalanan yang jauh, ayuh ke Melaka.

*all pic are courtesy of Eron Damaska and Zafri Zamri

No comments:

Post a Comment

Followers