20110808

waktu BI lah slalu kantoi tidur :P

the untold : kalau pandai senang hidup doh, kertas penuh dgn A je.. -____-

people come and gone.
people stay and people dont.
what can u do about them. no matter how much u hold to em, they still will move on.
thats how life is. u just have to accept the fact, that people dont always have second guessing.

ok, sekarang aku tengah sibuk menguruskan visa application.
yelah bosan menunngu aritu kenapa tak dapat surat dari Uni.
rupanya kene mintak, kantoi la aku silap, nak bagitahu bapak aku confem kene marah.
ecece.. bagi la alasan, tak tahu asal uni. nie lah manusia suka salahkan orang len..haha
well anyways, since the first step of applying until arinie alhamdulillah sumer berjalan lancar.
kalau visa app nie succesful,  maklum la, sumer budak arap agen yang buat kan, aku je kene susah payah ke sana ke sini tanya camne
dengar cite urusan dia sampai dua minggu atau lebih.
ntah, tak pernah dibuat aku lagi, tengok lah camne :)
anyway kat sana dah tak boleh nak duk maen dah, kata orang, eleh skang je cakap lebih. nnti kat sana apa sumer dah lupa. insyalah tak lupa!
study tu dah jadi utama, x usah la cari isteri lagi -.-"
semalam ntah tak tahu asal sumer trend nak kawin awal kat twitter.
lepas nie boleh lah tinggal kan bumi Malaysia duduk kat negara sejuk kejap.
mak aii, makin putih la aku camnie. dah tu bajet kau putih la -.- haktuii..
jadah gi mati la kau. bahahaha...
anyways thanks to all for your concern, at least I take all of this as an experience, pasnie kalau ada anak tuan puan nak apply sendiri. mai Master Aniq nak ambik anak murid jadi Jedi/Padawan.
  boleh turun kan ilmu sket.
mana tahu kalau korang nak cari agen nak uruskan ke.
boleh la carik saya, mintak upah lebih sikit. takat blanje mamak cukup la..
anyways, kat mana-mana korang study all the best and Good Luck!

solan mana dapat course apa kat CAS nie ada dah tulis. CAS nie kira macam approval dari Universiti untuk confirm kan kita diterima dari Uni sana sebagai pelajar. Kalau dari segi Visa pulak. minima points untuk lepas terbang kat sana bukan jadi pendatang haram adalah 40 points. Dengan adanya CAS reference number nie dia dah kira 30 points. Yang laen tu adalah misc stuff everything lah nak cukup kan points..




4 comments:

  1. die nak pegi UK lah ! untunglah ... haha, all the best ye aniq !

    ReplyDelete
  2. thanks fatin! good luck to u too ;)

    ReplyDelete
  3. Sekali lagi, congrats weh. Good luck!:)

    ReplyDelete
  4. hohoo . member ak nk p oversea gak... sama la kite.. muahaha xD tahniah ! blaja btol2 !!!

    ReplyDelete

Followers