20110711

mario and luigi

the untold story : pagi tadi terplay lagu Oasis.. dah lupa ada dalam playlist rupanya

post nie nak cite pasal band Oasis yang minat Manchester City. bahaha..
fellow Manchunian.. silalah jealous sebentar. bahaha

Liam Gallangher with Beady Eye (band baru after Oasis)

sebenanya kalau ciksekian rajin nk google wikipedia ada cite lagi letup dari apa yang korang nak baca.
tapi still they have been one of my favourite band before.

awal-awal dulu band nie dulu bergerak under nama The Rain. firstly, vocalist dia, just mamat kerek Liam Gallagher dan co. lepas tu join lah pulak lagi sorang Noel Gallagher and by that time come up the name Oasis.

dari mula-mula dulu memang dah kaki gaduh contoh
"Noel offered to join, on the conditions that he would be the lead guitarist and they would perform only his songs." (sumber wiki)

contoh len mamat Noel nie memang a cunt(they got swagger). -.-
"In 2008 it was announced that Gallagher would sell his home in Ibiza located near fellow musician James Blunt's, saying while in LA on the Russell Brand BBC Radio 2 show that he "Can't stand living there in the knowledge that Blunt is nearby making terrible music."


*nak tahu lagi perangai dorang, google lah. belambak mencarut kat tv. hahaha

lepas tu mulalah follow up dan Oasis punya nama naik. song worth listening :
1 - dont look back in anger
2 - acquiesce
3 - champagne supernova
4 - live forever (lagu blog nie buat sementara ni)
5 - stop crying your heart out
6 - go let it out
7 - cigarette and alcohol
8 - four letter word

kalau sesuatu yang dibina dari awal yang rapuh memang tak lama. masa satu concert Liam and Noel gaduh and terbubar lah Oasis nie.interesting stuf yang happen at that time. Masa menang Brit Best Album of Last 30 Year. (memang nama award tu panjang camtu) Liam naik atas stage nak ambik award, lepas Noel dah decide nak tinggalkan Oasis. Apa yang cambest nye. masa receive award tu, dia campak mic dan award tu ke penonton (cool!!) selamba je cakap, "Oasis is not just me and Noel about talks all this time, its also have all the lads and the best fans in the world"


Oasis ditinggalkan dan sekarang Beady Eye masih band membe yang sama cuma tanpa Noel.
tapi band baru nie still lack all those influential lyrics.

guess whose wearing blue now?

No comments:

Post a Comment

Followers