20110429

passion than seeking money

the untold story - kekaratan bahasa.. kalaw korang malas nak layan, tekan butang x kat atas tu naa..
dah lama tak usik dek blog nie. dah nak abis berkarat dah..
haa, cek nak cite masa cek ngah dok baca 442 yg baru nie.
mu nampok gamba besaq mourinho ngan geng2 madrid die
ada sekor ronaldo yang tak reti bersara lagi (ronaldo muda)
yang tua bangka dah besaq tu baru je besara umur 34 dulu men brazil..
apa yang menarik nyer masa baca interbiu si michel salgado.. sapa tu??
jap cek post gamba besaq2 bagi sumer nampak..


nak sambung cite nih..
die nih memang dah lama duk men kat madrid dulu.
masa umur die 22 taun pindah dari celta vigo masuk sana.
masa awal2 masuk memang enjoy la sebab masa tu kelab galaticos nie penuh ngan mamat2 power men bola
masa zaman2 zidane, figo, ronaldo, raul, r.carlos apa jadah masa rambut kuning si Bekam masuk pun dia ada lagi kat sana menghighlingtkan rambut die kaler putih..
memang zaman2 nuh penuh duk asik menang tropie2..
sampai la umur ida 32 tahun baru die reti nak berambus dari sana..
apa yang amba nak cite nyer sekarang ialah
masa umur die 28 tahun.. (taun tu taun terakhir kontrak die) dia berpeluanglah nak jumpa awek2 london kat Stampod Bridge.. mana tu yang kaler biru2 Chelsea tu.. game terakhir lawan Athletico Bilbao baru je abies..
si cek nie pun nak cat2 berambus sebab isteri dia tak sabaq nak pindah London.

on the day he was on the verge of joining Chelsea.
Everything was agreed and his wife had even been to London to look at houses sign contract and set things up.
But after the game, there was a long conversation in the dressing room
At the same time, his wife was waiting for me in the VIP lounge at the Bernebeu, like she did at every game. She waited, waited and waited. It was taking ages. Just when it seemed there was no way back, they persuaded him.
He had been excited of going to Chelsea but in the end football and emotion got the better of him..
So what happen then?
pastu catalonia Barcelona naek and Madrid start pecat manager dia sekor2..
apa yang menarik minat aku nak cite ialah...
"What the hell have you done?!"
"I dont regret the decision at all. I wouldnt swap my 10 years at Real Madrid for anything."
walaupun duet tarik die.. bayar betui. gaji dorang bayar dua minggu sekali. mana tak dapat beli Maseratti satu nyer.. mahal ohh.. die tetap tinggal kat Real and nak nak apa satu benda yang die belajar?
"Passion is much more important in what ure doing. Moving on can be hard So can not moving on. There are more factors involved than people are aware of. Sometimes the decision is easy. Other time it is very tough indeed - as the process of changing life itself."
konklusi nye, dalam apa benda cek nak buat. Pastikan cek ada minat nak wat benda tu. Bukan sebab didorong duet naa.. banyak contoh membuktikan duet leh makan diri akhirnya. Jadi walaupun mu owang dapat duet ciput, tapi kalau puas aty ngan apa yang korang buat (happy la) that is more enjoyable..

signing off for this time  -1229-042911

No comments:

Post a Comment

Followers