20101122

kawan2, sem dua nie kene belajar eh!

petang tadi ade sesi ceramah ngan budak2 asasi puncak alam..
selamat kembali ke sekolah rakan-rakan seperjuangan.
aku tahu korang rindu lagi aktiviti lepak masa cuti tu kan
da dua bulan kata tak cukup lagi.
nanti nak tunggu sambung degree korang lepak la lima bulan..
haa.. korang nak gie cruise ke, nak belajar memasak ke, nak jadi LOMOGRAPHER lagi aku happy..
tapi apa yang merisaukan aku memang bila bincang isu masa depan.
cuba korang tanya diri korang dalam lima tahun lagi. apa korang nampak diri korang akan jadi?
mesti masa kecik2 dulu cikgu sekolah selalu tanya kan. nie nanti bile besar nak jadi apa??
masa tahun satu - nak jadi ultraman
tahun dua - logik sikit, nak jadi kamen rider
tahun tiga - nie nak cakap matang betul la, nak jadi polis sebab boleh tangkap sumer orang
and soo...


tapi yang merisaukan aku sekarang, yes im here sitting in the chair at uitm puncak alam.
nak datang bilik ke? silakan, nanti aku bancuh teh tuk korang :)
adalah bile timbalan pengarah program asasi cakap
'kepada pelajar yang dapat pointer tak sampai 2.5, korang dipersilakan tuk memohon diploma'
bukan nak bagi kata harapan ke apa kat bebudak nie, lagi wat org len tensen ada la.
ohh... sebab tu aku sekarang ambik decision untuk gamble my life.
yes my frens, im gambling my life on this matter.
not to say that its the life or death we are talking bout, but some shit is worth dying for.

untuk lepas pointer degree, tahun depan 2011.. sekurang-kurang nya pointer nak 2.75,
tengok la insyallah, ye la dgn budak matriks and budak asasi u len.
memang kene struggle ngan diorang la time nak register degree nanti..
sebb tu skang aku nk ambik decision tuk benti memanjang kan lagi wall kat fb tu.
maksud nye, aku bukan kaki muka buku lagi la.

kat sinie saya cuma nak mohon kepada rakan-rakan,
nanti time kornag nampak aku on9 lama sgt kat fb ke, try tanya aniq! da study blum??
sumpa aku lagi sayang korang pastu :)

1 comment:

  1. niq ko stdy dlu gler2 smpai bleh smbg degree..sumpah mbazir gler klu tpkse amek dploma je..ko bleh bwat.ikt step mcm kat saser..jgn putus ase seyh..!!:D

    ReplyDelete

Followers