20100712

mata buta sebelah. oOo

pagi tadi aku bangun seperti hari2 yang biasa selepas kekalahan Netherlands.
Ayam Belanda nampak nyer kene sembelih ngan Spain semalam.
All thanks to Howard Webb yang sangat bermurah hati ngan kad nya.
Membe2 housemate aku yang menyokong holland still frust selepas ape yang terjadi.
kau bayangkan, an action that leads to another..
situasi nyer camnie, patut nya pas Sneijder dapat free-kick, die shot and deflect kat defender.
patut nya corner kick tapi Webb nie ngok sangat gie bagi goal-kick??
Casillas pon ambik la goal-kick and straightaway tetiba Iniesta score..
goal die memang lawa tapi kire tak adil la kalau situasi camnie end Africa 2010 World Cup..


Semua persoalan World Cup taun nie da terjawab lah.
kali ketiga Holland masuk final and still x menang ; tapi Spain menang first time masuk final..
marvelous achievement, ada orang cakap try again next time.. hahaha..
ok mood piala dunia aku da abis and aku betul2 enjoy tis year punya edition!!
 sampai terlepas kelas tutor fizik aku pagi tadi. kelambatan untuk membangunkan diri menyebabkan aku terleapas kelas tutor pagi tadi... walaupon sempat siap nak gerak gie kelas lab tapi attendance da kene pangkah satu dah arinie..

hari nie aku discovered something interesting..
tadi aku ngan si Syub gerak gie FF sebab ader pemeriksaan mata percuma.
bukan nak bangga ape tapi sebab orang da bagi free tak kan kite nak tolak kan.
besides, akak tu cute! :D
Puncak Alam nie memang laen dari yang laen, tak sangka aku kat ceruk atas bukit nie penuh ngan alat2 cam nak bedah mata kau camtuh.
cahaya2 mula la masuk mata and mula la kelas tadika sebentar..
seronok gak borak ngan akak kat klinik tuh.. baru aku sedar ader mata yang pelik sebelah, elok sebelah.
aku la antaranya.. mata belah kiri aku normal and mata kanan aku buat slak..
memandangkan kita menggunakan dua2 belah mata..
soo aku kire cacat sebelah. macam bile kite bekerja cuma sebelah tangan je guna.
sebab mata aku kes sebelah guna sebelah rehat..
mata kiri mengelokkan mata kanan aku yang rosak..

bile tanya doktor tu; sebaiknya aku mula pakai cermin mata..
what?? me wearing spectacles??
maybe. .


1 comment:

Followers